X

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Kaymakam Türköz, mesajında, İstiklal Marşı’nın, bağımsız bir ülke düşüncesinin kelimelerle ifadesi ve güzel bir geleceğin habercisi olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı’nın Türk Milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadele kararlılığının ilanı olduğunu vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:

“Aziz milletimizin Hürriyet ve vatan tutkusunun en belirgin şekilde ifadesinin mısralara döküldüğü İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuş, milletimizin yeniden doğuşunu tarif eden bir abide olmuştur. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yazdığı İstiklal Marşı’nda, milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır.”

-Eğitim Bir-Sen Başkanı Sancaktaroğlu-

Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu da Mehmet Akif Ersoy’un istiklal ve bağımsızlığı elde etmekle birlikte onu korumak için de aynı mücadelenin gösterildiği inancını ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözleriyle dile getirdiğini aktardı.

Sancaktaroğlu, şunları kaydetti:

“Kuşkusuz istiklal ve bağımsızlık, tarih boyunca Türk milletinin en büyük fazilet ve erdemlerinden olmuştur. Büyük mütefekkir ve şair Mehmet Akif Ersoy’un bizlere armağan ettiği milli marşımızı, dünyadaki diğer milletlerin marşlarından ayıran en önemli nokta da budur.”

Categories: Mehmet Akif Ersoy
Tags: ersoy
Mehmet:
Related Post